29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel yazım…


Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ! Cumhuriyeti biz böyle kurduk ! 🇹🇷

94 yıl önce bugün;

Türkün ateşle imtihanı, bağımsızlıkla bitti. Yunanın helen güneşi batıp, Türk’ün Cumhuriyet güneşi doğdu. İzmir’in dağlarında çiçekler açtı, Samsun’dan bir güneş doğdu, Sivas’ta kararımızı verdik ve Sultan Ahmet Meydanında Halide’m kardeşler, evlatlar uyanın artık diyordu! Nene Hatunum cepheye bir ülkenin umutlarını taşıyordu. Koca Seyit tüm gücüyle koydu topu  gediğine ve Çanakkale geçilmez oldu tüm cihana !

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve atalarımız; Cumhuriyet’i bu bilinç ve şuurla kurdu.

-Yurtta sulh, Cihanda sulh dedi. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle cumhuriyete inanan güvenen tüm halklarla Çanakkale’yi geçilmez kıldık. Hatay’ı tek kurşun atmadan vatana bağladık. Musul ve Kerkük’ü ” bir gün ansızın gelebiliriz” diyerek bıraktık. Misak-i Milli sınırları içerisinde Vatan bölünmez bir bütündür dedik. Cumhuriyetle padişaha kul olmaktan kurtulduk. Cumhuriyetle birlikte Türk kadını arkamızda değil, yanımızda yürümeye başladı. Cumhuriyet, tüm kardeş coğrafyalara bir umut ve örnek oldu. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir dedi ve Cumhuriyet’in önemini böyle vurguladı Büyük Atatürk.

Kıbrıs’a Ayşe Tatile çıktı diyerek girdik ve Türk’ü Rum işkencesinden kurtardık…

Cumhuriyet’i cemaatlere teslim etmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu 15 Temmuz’da görmüş olduk.

Cumhuriyet aynı zamanda Kürdün, Lazın, Çerkezin ve nice haklarında özgürlüğü demektir. Farklı renklerin ve seslerin temsiliyeti demektir.

Cumhuriyet bizden fikri hür vicdanı hür bireyler ister. Ve onu yükseltecek olan biz Cumhuriyet çocuklarıyız!

Cumhuriyetin 94. yılı kutlu olsun ! İlelebet Cumhuriyet !

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! 🇹🇷 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Uğurcan BAL

Yorum bırakın