IMDb’ye göre En Romantik Filmler Listesi


İşte IMDb’ye göre en iyi romantik filmlerden bazıları:

  1. The Notebook (2004) (Not Defteri) – Yaşlı bir adam, sosyal sınıf farklılıkları nedeniyle romantizmleri tehlikeye giren iki genç aşığın hikayesini demans hastası bir kadına okur.
  2. P.S. I Love You (2007) (Not: Seni Seviyorum) – Genç bir dul, ölen kocasının acısını hafifletmek ve yeni bir hayata başlaması için ona 10 mesaj bıraktığını keşfeder.
  3. Dangerous Beauty (1998) (Tehlikeli Güzellik) – Venedikli bir metres, şehrinin kahramanı olur ama daha sonra kilisenin cadılık suçlamasıyla hedefi haline gelir.
  4. Mamma Mia! (2008) – Evlenmek üzere olan bir kadın, gerçek babasını bulmaya çalışırken ABBA’nın hit şarkılarını kullanır.
  5. Avatar (2009) – Pandora’ya gönderilen felçli bir denizci, emirlerine uymak ile yeni evini korumak arasında kalır.
  6. Beastly (2011) (Sevimsiz) – New York’ta geçen “Güzel ve Çirkin” masalının modern bir uyarlaması.
  7. Shakespeare in Love (1998) (Aşık Shakespeare)- Genç William Shakespeare, ideal kadınıyla tanışır ve en ünlü oyunlarından birini yazmak için ilham alır.
  8. Notting Hill (1999) (Aşk Engel Tanımaz) – Ünlü bir aktris, bir kitapçı sahibiyle aşk yaşar, ancak medyanın ona olan ilgisi ilişkilerini zorlaştırır.
  9. A Walk to Remember (2002) (Uzaktaki Anılar) – Kuzey Carolina’da iki genç, bir araya getirildikten sonra aşık olur.
  10. My Best Friend’s Wedding (1997) (En İyi Arkadaşım Evleniyor) – Bir kadın, en iyi arkadaşının nişanlandığını öğrenince onu kazanmaya çalışır ve aslında ona aşık olduğunu fark eder.
  11. While You Were Sleeping (1995) (Sen Uyurken)- Bir bilet gişesi çalışanı, komada olan bir hastanın nişanlısı sanılır.
  12. You’ve Got Mail (1998) (Mesajınız Var) – İki iş rakibi, birbirlerinin gerçek kimliklerini bilmeden internet üzerinden aşık olurlar.
  13. Simply Irresistible (1999) (Karşı Koyulamaz)- Büyülü bir yengeç, kötü bir şefin aşkı bulmasına yardımcı olur.
  14. The Wedding Date (2005) (Kiralık Sevgili)- Bekar bir kadın, kız kardeşinin düğününde erkek arkadaş rolü yapması için bir erkek eskort kiralar.
  15. Maid in Manhattan (2002) (Aşk Masalı)- Bir senatör adayı, sosyetik bir kadın sandığı bir otel hizmetçisine aşık olur.
  16. Keeping the Faith (2000) (Aramızdaki Sarışın)- Bir rahip ve bir haham olan iki arkadaş, aynı kadına aşık olur.

Daha fazla detay ve tam liste için IMDb’nin romantik filmler bölümüne göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın